Tussen Hemel en Aarde

10-13 november

12-17 uur

Onder de titel ‘Tussen Hemel en Aarde’ exposeren Peter van Ardenne en Flox den Hartog Jager in Galerie Driebergen van 10 tot en met 13 november 2016.

Peter van Ardenne

Peter maakt assemblages, kleine sculpturen die hij vervaardigt uit bijzonder (rest)materiaal en ‘objets trouvés’. Het zijn ‘onmogelijke’ creaturen, zoals een soort koe met houten borsten en een gevleugelde kikker op klompen. Soms zijn ze alleen maar grappig of sierlijk, de meeste echter richten zich tot de kijker. Ze willen nieuwsgierigheid wekken, tot nadenken stemmen of een glimlach tevoorschijn toveren.
Het fundament voor het vervaardigen van zijn assemblages werd al midden jaren zeventig in Frankrijk gelegd. Op zoek naar antiek en religieuze kunst vond Peter zolders en schuren vol brocante; vaak incompleet en in erbarmelijke staat. Door het reparatie- en restauratiewerk dat hij verrichte, raakte hij gefascineerd door de vormen van allerhande (onderdelen van) gebruiksvoorwerpen van koper, messing, smeedijzer, glas en porselein. Links en rechts kocht hij los materiaal om te bewaren voor ‘je weet maar nooit’. Dat restmateriaal heeft hij opnieuw tot leven gewekt en is onder zijn handen omgetoverd tot de fantasiewezens, die tijdens deze tentoonstelling te zien zullen zijn. Meer informatie is te vinden op www.assemblage-kunst.com

Flox den Hartog Jager

Het materiaal waarmee Flox werkt is textiel. Haar werk bestaat uit verschillende lagen en ontstaat in een proces van verven en bedrukken, snijden en knippen, samenvoegen en bewerken met handgeborduurde steken. Ondanks het feit dat haar borduurwerk niet lief te noemen is wordt het strak grafische beeld dat met zeefdrukken en monoprinten is verkregen er toch door verzacht. Het  krijgt een zweem van het organische en de tactiliteit, die textiel toch al heeft wordt verder benadrukt. Door het gebruik van eenvoudige, ambachtelijke technieken kan haar kunst met recht slow art worden genoemd.

Inspiratiebron voor haar werk is het menselijk leven en mythen, legenden, verhalen en symbolen, die het leven duiden, ook al is het maar met een knipoog. Dat heeft recent geleid tot de serie Apocalyps, die in deze tentoonstelling te zien zal zijn. Meer informatie is te vinden op www.floxdenhartogjager.nl

Galerie Driebergen
Bosstraat 1
Driebergen
www.galeriedriebergen.nl

De tentoonstelling is geopend van donderdag 10 november tot en met zondag 13 november van 12-17 uur. Van harte nodigen we u uit voor de finissage op zondag 13 november vanaf 15 uur.

Ingang Galerie aan de zijkant naast de brandweer