Sieraden

In 2022 begon StiQS – het collectief waar ik deel van uit maak- een nieuw avontuur door Pauline Barendse van Dubbelop als coach in te schakelen. Pauline is geen textielkunstenaar, maar een zeer ervaren edelsmid. We werden door haar uitgedaagd om een sieraad te maken waarin hard en zacht bij elkaar kwamen.

Inmiddels zijn deze sieraden tot 9 juni 2024 te zien in het Zilvermuseum in Schoonhoven.

Voor mij was het echter aanleiding om toch een cursus edelsmeden te gaan volgen en ik ben begonnen met zilveren oorbellen. Daar kwamen al gauw ook een broche en een ring bij. Voor mij was het een ontdekking hoe bij edelsmeden de vorm meer op de voorgrond staat en je het verhaal er misschien wel bij kunt verzinnen, maar toch niet zo figuratief als ik in textiel gewend ben te werken. In de zomer ga ik opnieuw een cursus edelsmeden volgen en ik ben benieuwd waar mijn werk uit zal komen.


In 2022 the collective StiQS of which I am a member started to work with Pauline Barendse, a goldsmith. We made ‘jewels’ in which ‘hard’ and ‘soft’ were combined. After that I started a new course in silversmithing and made silver earrings, a silver ring and a broche. I am hooked and will do a new course this summer.